Υπέρυθρη Θέρμανση

Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι μια καινοτόμος τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης θερμότητας, στο ίδιο μήκος κύμματος με αυτή που εκπέμπει ο ήλιος, αλλά και το ανθρώπινο σώμα.Η εκπομπή αυτής της ενέργειας είναι επίσης γνωστή και ως Βιογενετικό Υπέρυθρο, ενω έχει επιστημονικά αποδειχθεί η ευεργετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που επιτρέπει την απευθείας θέρμανση των στερεών σωμάτων, είτε οργανικών, είτε ανόργανων (ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων), χωρίς την ανάγκη θέρμανσης του ενδιάμεσου αέρα.Κατά συνέπεια, οι απώλειες της θερμικής ενέργειας είναι πρακτικά μηδενικές, αφού η Υπέρυθρη Θερμότητα μεταφέρεται ομοιογενώς στα σώματα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει ενδιάμεσος αέρας.

Η θερμανση με υπερυθρη ακτινοβολία αναπτύχθηκε από ιατρικούς επιστημονες και αξιοποιείται για τις αποστολές του ανθρώπου στο διάστημα, τις θερμοκοιτίδες, τις σάουνες αλλα και μια ποικιλία από θεραπευτικές εφαρμογές.Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη, ασφαλή και αποδοτική τεχνολογία θέρμανσης, με τα περισσότερα οφέλη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Γιατί η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι ο πλέον φυσικός και υγιεινός τρόπος θέρμανσης.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι ο μόνος τρόπος θέρμανσης που μιμείται πιστά τον φυσικό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η θερμότητα στο ίδιο μας το ηλιακό σύστημα ή αν θέλετε τον τρόπο με τον οποίο μας ζεσταίνει ο ήλιος καθημερινά.Ο τρόπος που η φύση επέλεξε να ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τα ρεύματα θερμού αέρα, αλλά η έκθεσή μας στην ευεργετική Υπέρυθρη Θερμότητα του ήλιου.

Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης που αξιοποιούνται ευρέως σήμερα, βασίζονται κατ’ εξοχήν στην κυκλοφορία θερμών ρευμάτων αέρα, κάτι που αντιτιθεται άμεσα στον φυσικό τρόπο διάδοσης της θερμότητας και είναι τελικά επιβλαβές για τον άνθρωπο.Η θέρμανση με ρεύματα ζεστού αέρα, είναι ασύμβατη με τα κύτταρα των έμβιων οργανισμών.

Τόσο τα καλοριφέρ όσο και τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα, δεσμεύουν τον κρύο αέρα από το δάπεδο του χώρου και τον ανακυκλοφορούν ζεσταμένο, με “βίαιο” τρόπο.Το αποτέλεσμα είναι η ανάδευση της σκόνηςκαι των μικροοργανισμών στο χώρο, ενώ παράλληλα, οι γύρω τοίχοι που είναι πιο ψυχροί από τον αέρα, υγροποιούν μέρος αυτού που επικάθεται επάνω τους (δημιουργείται δηλαδή υγρασία).

Eπίσης , τα μέσα θέρμανσης που αξιοποιούν τα ρεύματα αέρα παρουσιάζουν και ένα ακόμη μειονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την διαφορά θερμοκρασίαςστα δομικά στοιχεία του χώρου, όπου μεταξυ οροφής και δαπέδου παρατηρείται διαφορά έως και 7 C.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση ζεσταίνει το χώρο “ήπια και ομοιόμορφα” και έτσι, όχι μόνο δεν αναδεύει την σκόνη αλλά εξασφαλίζει και την ομοιογενή θερμοκρασίατων δομικών στοιχείων, με διαφορές ίσες ή μικρότερες των 2 C.

Από τι αποτελείται και πως λειτουργεί ένα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης αποτελούνται από μια ειδική  θερμομονωτική πλάκα, ίσου μεγέθους με το εμβαδόν της πρόσοψης τους.Το υλικό κατασκευής της πλάκας είναι το πολυϊμίδιο άνθρακα γραφίτη, ένας πρακτικά άκαυστος θερμοσυσσωρευτής ο οποίος διαρέεται από μια συστοιχία αντιστάσεων που δεν πυρακτώνοντια.Όπως κάθε σώμα που θερμαίνεται εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία, έτσι και το πολυϊίδιο άνθρακα γραφίτη όταν θερμείνεται συσσωρεύει ένα μέρος της θερμότητας και ένα άλλο το εκπέμπει ως Υπέρυθρη Θερμότητα.

Το βασικό πλεονέκτημα που πολυϊμίδιου άνθρακα γραφίτη είναι πως εκτός του ότι φέρει κατά πολύ ανώτερες θερμικές ιδιότητες από οποιοδήποτε συμβατικό θερμαντικό σώμα, συνεχίζει την εκπομπή ήπιας θερμότητας ακόμη και όταν το πάνελ σβήσει.Το κέρδος στην κατανάλωση είναι φυσικά άμεσο, ειδικά αν τα πάνελ συνδυαστούν με θερμοστάτες.

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης εκπέμπουν τη θερμότητα με 45 μοίρες άνοιγμα προς τα αριστερά και τα δεξιά από τα άκρα της πρόσοψής τους, με ωφέλιμηακτίνα θέρμανσης τα 3 μέτρα.

Μήπως η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι βλαβερή για τον άνθρωπο

Το εντελώς αντίθετο! Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όχι μόνο δεν είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο, αλλά είναι και ιδιαίτερα ευεργετική.Οι φόβοι περί επιβλαβών επιδράσεων έχουν προέλθει από τη σύγχιση της ευεργετικής Υπέρυθρης Ακτινοβολίας με την επιβλαβή Υπεριώδη Ακτινοβολία.Ακούγοντας τη λέξη ” ακτινοβολία” πράγματι, οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούν.Η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, άλλες επιβλαβείς και άλλες ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Υπέρυθρη Ακτινοβολία αξιοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε μια ποικιλία από ιατρικές εφαρμογές, ευεργετικές για τον άνθρωπο. Η ευεργετική αυτή ακτινοβολία αποτελεί το κύριο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, την οποία και δεχόμαστε όλοι καθημερινά. Αντίθετα, το υπεριώδες μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται η μακρά έκθεση σε αυτό.

Aξιοποιώντας πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης σε σχέση με το τρέχον κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξοικονομείτε έως και :

  • 80% λιγότερη κατανάλωση από τα συμβατικά σώματα ηλεκτρικής θέρμανσης.
  • 50% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα συμβατικής κατασκευής με πετρέλαιο
  • 40% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα με φυσικό αέριο
  • 30% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τις αντλίες θερμότητας λόγω περιορισμού των απωλειών του θερμού αέρα

Η ηλεκτρική ενέργεια παραμένει η πιο οικονομική μορφή ενέργειας στη χώρα μας, ακόμη και σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Φόρμα επικοινωνίας